Poezii si glume / Poems and jokes

Buna ziua. Pe acest blog veti gasi poezii si glume scrise de mine(Stefan). Sunt si cateva videoclipuri de pe youtube care nu sunt facute de mine. Hi. On this blog you will find poems and jokes written by me(Stefan). There are also some videos that are not made by me.

Hoʻoponopono

La examenul de admitere la Facultatea de Ornitorincologie.

Comentati, din punct de vedere Hoʻoponopono, aceasta afirmatie: Ornitorincul, si numai ornitorincul poate fi comparat in realizari cu ruda sa, cartoful.

Mihai a răspuns asa: Primul lucru necesar de mentionat este că ornitorincul face parte din familia monotremelor, care se aseamana cu unele din primele mamifere, multituberculatele. După cum probabil stie toata lumea, planta cartof are obiceiul de a face tuberculi. Stă ce stă, si hop, mai apare un tubercul. E adevărat că tuberculul in cauză, cartoful, are o putere de extindere foarte mare pe glob si că ornitorincul, desi bine intentionat, nu are o asemenea realizare. Din punct de vedere Hoʻoponopono, aparent nu găsim un conflict ce are nevoie de reconciliere intre acesti doi reprezentanti ai stilului tubercul. Dar oare ornitorincul, este impăcat cu acest gand, că ruda sa cartoful are un asemenea succes, pe cand el, săracul, isi duce existenta doar pe tinutul izolat al Australiei?

Din punctul meu de vedere, ornitorincul este impacat cu succesul cartofului, deoarece si el are realizari ce putem spune ca se ridica la acelasi nivel. Dupa cum am mentionat mai devreme, ornitorincul face parte din familia monotremelor, cele mai vechi si mai primitive mamifere actuale. Dupa atata timp, aceste mamifere inca mai fac oua. Si inca ce oua fac. Desi puii la nastere masoara nu mai mult de 13 mm lungime, la varsta de adult masoara 65 cm si o masa de aproximativ 2–3 kg. Va puteti imagina daca omul nu ar fi fost atat de exagerat de hotarat in a evolua si ar fi pus accent pe pastrarea traditiilor, si in prezent inca ar fi depus oua, si ar fi avut copii de dimensiuni asemanatoare cu ai ornitorincului ce viata am fi avut? Ne putem gandi de ce eforturi am fi fost scutiti chiar si numai cand mergem la cumparaturi cu copii. In loc sa caram dupa noi in acele rucsace port-copil un copil de 4 kg, am fi putut foarte lejer sa il amplasam in buzunarul de la piept.

Bibliografie
https://en.wikipedia.org/wiki/Ho%CA%BBoponopono
data accesarii site-ului: 14.11.2020

Comments

Popular posts from this blog

Suntem diferiti, dar nu foarte

Despre fotbal

Nu orice munca este fapta buna